Tuesday, 19/03/24, 09:51:42
Welcome Guest | RSS
Site menu
Our poll
Ocijenite moj sajt
Total of answers: 438
Main » 2008 » December » 28 » Najbolje videoigre u 2008
Najbolje videoigre u 2008
00:58:11




Godina na izmaku donijela je gomilu novih naslova. Nemoguće ih je sve pohvatati i zapamtiti, no zato je tu mali podsjetnik na deset najboljih ovogodišnjih igara.

Prije nego krenemo po top ljestvici od posljednjeg prema prvom mjestu najboljih igara godine koja je na izmaku valja naglasiti da mnoge igre nisu uvrštene iz jednostavnog razloga: odlučili smo izbor ograničiti na samo deset igara kako bi nedoumica oko toga koju kupiti (ako to već niste učinili) bilo što manje. Daleko od toga da nismo mogli složiti i dvadeset najboljih, no čemu kad je i ovih deset sasvim dovoljno za svačije veselje. Uz svaku je igru navedeno za koju je platformu namijenjena te kratak opis osnovnih značajki.

10. Spore (PC, Mac)

Nema sumnje da će Electronic Arts iduće godine objaviti niz dodataka za ovu simulaciju, što je čini isplativom investicijom. Za razliku od dosadašnjih simulacija života, ova je otišla korak dalje simulirajući evoluciju kroz pet razdoblja, koja započinju borbom jednostaničnih organizama, da bi veliko finale uslijedilo osvajanjem svemira. Ono što čini ovu igru posebnom je mogućnost kreiranja vlastitih likova, što je mnogima zabavnije od same igre.



9. Crysis Warhead (PC)

Nakon prošlogodišnjeg prezahtjevnog Crysisa, Crysis Warhead stiže kao odlično osvježenje koje radi na prosječnom računalu današnjice, a opet izgleda fenomenalno dobro.

U prilog Warheada ide i odlična igrivost koja je daleko bolja od originala, kao i zasebna instalacija multiplayera kao još jednog velikog plusa. Ukratko, Crysis Warhead je po svemu bolji od prethodnika i predstavlja odličan poklon za svakog ljubitelja pucačina. Crysis Warhead

8. Fable II (Xbox 360)

Želite li igru koja vam daje odriješene ruke da radite što hoćete i idete kamo god poželite, ne morate više tražiti - Fable II je kao stvoren za vas. Nastavak originala smješten je 500 godina nakon originala i ponovo nas vodi kroz epsku priču u kojoj je moguće birati kako ćemo se u pojedinim situacijama ponašati te tako skretati na stranu dobra ili zla.

Moguće je čak oženiti se, imati djecu, rastajati se, stupiti u istospolnu zajednicu i još sto čuda. Fable II

7. Wii Fit (Wii)

Ustaljenu predrasudu da su igrači debele lijenčine razbili smo odavno, a Wii Fit je stigao kao naručen za postizanje i održavanje vitke linije. Velik hit među ženama, igra dolazi upakirana s posebnim igračim dodatkom Wii Balance Board i sadrži četrdesetak vježbi koje možete svakodnevno izvoditi.

Vježbe su podijeljene u četiri grupe (joga, vježbe snage, aerobne vježbe i vježbe ravnoteže), no važno je naglasiti da ćete pomoću njih na zabavan način potrošiti višak kalorija kao na pravom treningu. Wii Fit

6. World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC, Mac)

Već je prvog dana prodaje bilo jasno da je drugi dodatak za ultrapopularni MMORPG World of Warcraft pun pogodak. Wrath of the Lich King donosi nove sadržaje, od kojih su najznačajniji novi kontinent i nova klasa, dok ostalo nema smisla ni spominjati jer ih je naprosto previše.

Nova World of Warcraft ludnica će potrajati još neko vrijeme, no dok ponovo ne zamre, predstavlja odličan izbor za pod bor. Dakako, da biste zaigrali Wrath of the Lich King, potreban je originalni World of Warcraft te prošlogodišnji prvi dodatak The Burning Crusade. World of Warcraft: Wrath of the Lich King

5. Gears of War 2 (Xbox 360)

Taktička pucačina iz trećeg lica nije se previše odmakla od originala, no brojke o prodaji govore da to nije ni bilo potrebno. Priča nas ponovo stavlja u ulogu Marcusa Fenixa koji će svoj malobrojni tim vojnika suprotstaviti hordama Locusta, a sve to uz zabavnu, adrenalinom nabijenu igrivost i odličnu grafiku i prateće efekte.

Ako ste voljeli original, nema uopće sumnje da će vam se svidjeti i nastavak. Gears of War 2

4. Little Big Planet (PlayStation 3) Da uspjeh ne mjerimo samo brojem ispaljenih metaka, svjedoči i Little Big Planet, igra koja na prvi pogled ne predstavlja ništa posebno, no kad se zadubite u nju, držat će vas mjesecima.

Osim jednostavnih logičkih problema koje valja riješiti skakutanjem i pomicanjem predmeta, osnovna snaga igre je modificiranje i slaganje vlastitih sadržaja koje je kasnije moguće dijeliti s ostalim igračima. Dodamo li tome i odličnu grafiku koja opravdava zbog čega je PlayStation najskuplja konzola na tržištu, nemate što čekati - trk u dućane. Little Big Planet

3. Rock Band 2 (Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii)

Rokeri i svi željni dobre glazbe oduševljeno su pozdravili novi val koji je zahvatio industriju igara. Kao i ranije izdanje, igra dolazi u kompletu s dodacima poput gitara, bubnjeva i mikrofona, što vam omogućava da zajedno s prijateljima otpjevate i odsvirate neku od 84 poznate pjesme koje dolaze u paketu.

No to nije sve, jer na internetu se nalaze stotine novih skladbi prilagođene ovom serijalu koje je moguće naknadno downloadirati. Rock Band 2

2. Fallout 3 (PC, Xbox 360, PlayStation 3)

Nećemo se zamarati prethodnicima, nego ćemo samo reći da je Fallout 3 igra koja se ne propušta. Smještena je u ne tako daleku budućnost, stotinu godina nakon nuklearnog rata prvi put izlazimo iz sigurnog bunkera na površinu koju je radijacija izmijenila. Jedan glavni i mnoštvo sporednih zadataka koje rješavamo proizvoljnim redoslijedom dovest će nas u svakojake, najčešće nezgodne situacije.

Dugotrajnost, odlična grafika i iznimno zanimljiv stil igranja zasluženo su doveli Fallout 3 u sam vrh ovogodišnje ponude. Fallout 3

1. Grand Theft Auto IV (PC, Xbox 360, PlayStation 3)

Vjerujemo da nitko nije ni sumnjao koja se to igra nalazi na prvom mjestu ovogodišnjih hitova. Riječ je o novom nastavku serijala Grand Theft Auto koji se tijekom godina ustoličio kao predvodnik akcijskih igara.

Novo nas poglavlje stavlja u ulogu Nike Bellica, istočnoeuropskog emigranta koji se upliće u kriminalno podzemlje i gradi karijeru najvećeg mafijaša današnjice. Zbog velike količine nasilja igra nije podobna za mlađe igrače, no zadovoljavate li uvjete, ne vidimo razlog zbog kojeg vam se ne bi trebala svidjeti.

I zanemarite napise u novinama - igrajući Grand Theft Auto nećete postati kriminalac niti nekome ukrasti auto na semaforu, nego se samo dobro zabaviti.

Views: 639 | Added by: bybacko | Rating: 5.0/1 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
News calendar
«  December 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Search
Site friends
  • bybacko
  • google
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0