Tuesday, 19/03/24, 03:24:32
Welcome Guest | RSS
Site menu
Our poll
Ocijenite moj sajt
Total of answers: 438
Main » 2008 » December » 28 » Ovisnost o internetu
Ovisnost o internetu
00:20:40




Sve je više mladih koji će u subotu navećer radije ostati doma surfati internetom i uređivati svoj profil na facebooku nego izaći sa svojim prijateljima. Mišljenja su podvojena. Neki smatraju da je bolje ostati doma nego se cijelu noć opijati alkoholom i tražiti nevolje. Drugi smatraju da se mladi razvijaju upravo druženjem a od pojedinca ovisi kakav će mu provod biti.

Nema ništa loše u odlasku na koncert omiljenog pjevača ili grupe. Najčešće cijela mladež ispašta zbog nedoličnog ponašanja pojedinca ili skupine koja na krivi naćin privlači pažnju. Roditelji često misle da će djecu obraniti od utjecaja lošeg društva zabranjujući im izlaske i druženja s pojedinim prijateljima. Pa često rađe viđaju djecu za računalom nego sa prijateljima. Mnogi to smatraju sebičnim činom, jer su na taj naćin sretni i zadovoljni ne pitajući se što im djeca rade po internetu. Svaka čast izuzecima, ali previše je onih koji se svakim danom učlanjuju u mnoge neprimjerene grupe na facebooku ili posjećuju internetske stranice koje su često neprimjerene čak i za odrasle osobe. Neznajući kakve opasnosti vrebaju na internetu, mnogi roditelji i ne pitaju djecu koje stranice posjećuju. U dobi kada djeca isražuju i traže "sebe" najčešće su prepušteni sami sebi i mnogim opasnostima na internetu. Nema dana kada na facebooku ne osvane nova grupa koja podržava mržnju prema nekome ili nećemu. A članovi su najčešće djeca i mladež koji često i neznaju pravu poruku te grupe ali se uključuju zbog znatiželje.

Nisu rijetki ni slučaji kada se mladi nemogu uklopiti u društvo svojih vršnjaka jer su previše zatvoreni za društvo. Zanimaju ih jedino internet i mnoge igre virtualnih svijetova. Kako će dijete biti zdravo kada više od pet sati dnevno provodi za računalom igrajući razne igre prepune nasilja i neprimjerenog sadržaja? Nedavno sam bio kod mise i skupina djece je samo prepričavala događaje iz igrice i o ubijanju u online igricama. Šetajući gradom ili parkom možete vidjeti skupine dječaka koji raspravljaju o najnovijim igricama i žure kućama za računalo da ih isprobaju. Nebi li bilo bolje i zdravije da odigraju utakmicu nogometa ili košarke? Takva djeca odrastaju u zatvorene i povučene osobe koje imaju problema u svakodnevnom životu.

Roditelji su ti koji često griješe u odgoju svoje djece, a na kraju djeca ispaštaju sa strane društva i od obitelji. Roditelji moraju naučiti slušati potrebe djece i omogučiti im samostalno razvijanje ali isto tako moraju u svakom trenu biti spremni porazgovarati o svim temama i problemima s kojima se mladi svakodnevno susreću. Iako je korisno koristiti internet, tanka je granica koja stvara ovisnost.

Views: 702 | Added by: bybacko | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
News calendar
«  December 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Search
Site friends
  • bybacko
  • google
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0