Friday, 29/03/24, 12:48:22
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Zabava » Rasprave o igrama » Medieval 2 (Strašno. Ova igra je sada tolika da nemam pojma odakle......)
Medieval 2
lol52Date: Thursday, 24/07/08, 15:09:23 | Message # 1
Private
Group: Users
Messages: 19
Reputation: 1
Status: Offline

Strašno. Ova igra je sada tolika da nemam pojma odakle da krenem sa igranjem. Da li da sa Škotima zatučem mrske Engleze? Ili da sa svojim omiljenim Egiptom smrvim krstaše? Sa ovom ekspanzijom Medieval 2 lako postaje najmasivnija 3D strategija svih vremena.

Ovako... Total War (nije bitno koji dio) je definitivno i apsolutno najbolja turn-based strategija ikad, sa najmanjim brojem frustracija koje kao nužno zlo prate taj žanr. Spadam u onu manjinsku grupu igrača koji smatraju da je TW čitave svjetlosne godine bolji od poznatijeg i popularnijeg Civilizationa, te je podjednako kompleksan kao i on (vjerovatno i kompleksniji), bez obzira što ne omogućava razvoj neke nacije od vremena kada su se njeni pripadnici motali po pećinama i krvlju iz svojih vena crtali međede po zidovima, pa do lansiranja space shuttlea. Razlog za takvu dominaciju TW-a u ovom tipu igara, pored složenosti igranja na strateškoj mapi, leži u real time bitkama čija je svrha eliminisanje idiotskih situacija iz Civa i sličnih igara u kojima, putem nekakve misteriozne automatske pozadinske antimatematičke operacije, obogaljeni seljak naoružan praćkom masakrira čitavu jedinicu elitnih konjanika.

Sve u svemu, Kingdoms na najbolji mogući način proširuje Medieval 2, dakle u onim pravcima u kojima mu je upravo i trebalo proširivanje. Povrh svega, napravljene su i neka poboljšanja u balansu jedinica, tako da će sada vaša taktika biti malo efikasnija nego u originalnoj verziji, jer su djelovanja konjice na određene tipove pješadije, te kopljanika na konjanike prerađena i rebalansirana, pa se neće desiti da vaši konjanici prelagano masakriraju antikonjičke jedinice, niti će se vama desiti da uzalud postavite kopljaničku odbranu protiv neprijateljske konjice. Bez obzira na neke nedostatke, ova monstruozno velika strategija je trenutno jedan od najzabavnijih gamerskih proizvoda.


 
GentlemanDate: Thursday, 24/07/08, 19:04:12 | Message # 2
Private
Group: Users
Messages: 12
Reputation: 0
Status: Offline
Ma neigram igre, a ti igraj dobro ce ti doci nekada cool
 
AlmaDate: Friday, 25/07/08, 16:27:59 | Message # 3
Sergeant
Group: Users
Messages: 36
Reputation: 1
Status: Offline
Quote (Gentleman)
Ma neigram igre, a ti igraj dobro ce ti doci nekada cool

potpis biggrin

 
Forum » Zabava » Rasprave o igrama » Medieval 2 (Strašno. Ova igra je sada tolika da nemam pojma odakle......)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: