Saturday, 20/04/24, 05:40:33
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Informatika » Novosti iz svijeta informatike... » Windows Live Sky Drive
Windows Live Sky Drive
AlmaDate: Monday, 29/09/08, 15:25:59 | Message # 1
Sergeant
Group: Users
Messages: 36
Reputation: 1
Status: Offline

Do sada smo već pisali o Windows Live Skydrive, besplatnoj usluzi iz Microsofta koja omogućava korištenje online prostora za pohranu podataka veličine od 5 GB po korisniku. Novost od prije otprilike tri tjedna jest da sada Live Skydrive govori i hrvatski, odnosno usluga je lokalizirana. Stoga iskoristite ovaj web prostor i spremite u njega najbitnije dokumente do veličine 5 GB.

LiveSkydrive ima velike prednosti u vidu besplatnog korištenja, velike količine podržanog web prostora, jednostavnosti usluge (potreban je samo web preglednik, te je dovoljno prijaviti se sa postojećim Windows Live Messenger računom). Još jedna velika novost je podjela web mapa na Osobe i Zajedničke pa je stoga moguće postaviti dio dokumenata samo za osobno korištenje, a dio koji je dostupan za naše prijatelje i kolege, te se tako dobije jedan veliki file share sustav. Do sada smo velike količine podataka dijelili s kolegama putem raznih FTP servera i dodatno opterećivali bandwith, a sada je moguće razdvojiti mape i postaviti dokumente na naš Live Skydrive i tako ih omogućiti dostupnim većem broju ljudi. Drugim riječima, možete kreirati svoje dodatne direktorije te odrediti koji korisnici mogu pristupiti kojim direktorijima - slično onome što bi napravili na svom računalu ili na dijeljenom disku mrežnog poslužitelja.

Ukoliko se nađete u prilici da trebate hitno snimiti veliku količinu dokumenata, do ukupno 5 GB, a nemate pri ruci USB stick, dodatni USB disk, laptop, odnosno prazni CD ili DVD, tada je Live SkyDrive vrlo prihvatljivo rješenje jer omogućava besplatno korištenje velike količine prostora za čije pristupanje trebate samo Internet pristup. Također može vrlo dobro poslužiti kao backup rješenje koje možete koristiti ako trebate podatke recimo na poslu, a zaboravili ste medij (USB stick, DVD) na kojem su vam podaci kod kuće.

 
Forum » Informatika » Novosti iz svijeta informatike... » Windows Live Sky Drive
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: