Friday, 29/03/24, 10:18:23
Welcome Guest | RSS
Site menu
Our poll
Ocijenite moj sajt
Total of answers: 438
Main » Entries archive




ASUS je predstavio prvi videofon na svijetu certificiran za Skype za neograničene video pozive preko Interneta - AiGuru SV1, koji je dio serije proizvoda Eee Videophone.

Sa velikim 7 inčnim ekranom i ugrađenom web kamerom, zvučnikom i mikrofonom, videofon podešen za WiFi omogućava korisnicima neograničene besplatne video pozive prema drugim korisnicima Skypea bez potrebe za računalom. Ovaj je uređaj trenutno dostupan samo u Sjevernoj Americi i to po cijeni od 300 dolara, a svi zainteresirani u Europi mogu ga naručiti iz Skype online dućana po cijeni od 269.95 eura, uz isporuku koja počinje sljedećeg tjedna.

Sučelje ovog uređaja zasnovano je na ikonama i jednostavno je za korištenje te se putem njega jednostavno mogu obavljati glasovni i video pozivi, a omogućeno je i sudjelovanje u konferencijama preko telefona. AiGuru SV1 dizajniran je posebno za ... Read more »
Views: 697 | Added by: bybacko | Date: 03/01/09 | Comments (1)





Najnovija inačica operacijskog sustava iz Microsofta službeno bi odabranoj javnosti trebala biti ponuđena sredinom siječnja sljedeće godine, no kao i mnogo puta do sada, ista se već nekoliko dana distribuira torrent kanalima.

S određenim beta verzijama Windowsa 7 korisnici se 'igraju' već poodavno, no sudeći prema napisima brojnih internetskih portala, verzija čiji je izlazak zakazan za 13. siječnja najstabilnija je do sada.

Windows Beta 1 (Build 6.1.7000.0.081212-1400) navodno je toliko pouzdana i stabilna da bi se kao takva mogla pojaviti i u konačnoj verziji. Detaljan pogled u njezine mogućnosti možete pročitati na stranicama ZDNeta.

Kao i mnogo puta do sada, koliko god se u Microsoftovom taboru trudili sakriti svoje nove proizvode od ilegalne distribucije internetom, i novi Windowsi 7 našli su se na brojnim torrent stranicama.

... Read more »
Views: 688 | Added by: bybacko | Date: 03/01/09 | Comments (0)





Nastavku jednog od najpopularnijih RTS-ova svih vremena nadali smo se još ove godine, ali želje nam nisu uslišane. Blizzard i dalje šuti, ali postoje naznake da će se igra pojaviti u ožujku 2009. godine.

Novi traileri pokazuju da je razvoj igre u poodmaklom stadiju te da će se beta pojaviti uskoro. Za sada još nema naznaka hoće li biti javna, ali to i nije važno koliko činjenica da se igri možemo nadati već kroz nekoliko mjeseci.

Na screenshotovima je vidljivo da jedinice pršte detaljima, mape su vrlo originalne i borbe djeluju zaista epski. Sve u svemu hardcore, ali i casual igrači bi trebali biti itekako zadovoljni.

Šlag na torti je Blizzardova najava kako će od StarCrafta 2 napraviti tri igre. Točnije od tri velike kampanje će napraviti tri samostalne igre: Terrans: Wings of Liberty, Zerg: Heart of the Swarm i Protoss: Legacy of the Void ... Read more »
Views: 609 | Added by: bybacko | Date: 01/01/09 | Comments (0)





Acer je izdao novi prijenosnik, točnije desktop replacement iz linije Aspire 8930, model Aspire 8930G-7665. Acer je u spomenuti prijenosnik uspio ugraditi dosta jakog hardvera koji je dosta povoljniji, a što će se osobito svidjeti igračima i ljubiteljima multimedije koji si ne mogu ili ne žele priuštiti vrh ponude Della, HP-a ili Alienwarea.

Acerov stroj pokreće četverojezgreni procesor Intel Core 2 Quad QX9300 takta 2.53 GHz uz pomoć 4 GB memorije.

Ekran je dijagonale 18.4 inča i rezolucije 1920 x 1080 piksela, što uz ugrađen Blu-ray pogon omogućava gledanje punokrvnih HD filmova. Uz računalo se isporučuje 64-bitna verzija Viste, a cijena iznosi 1.800 dolara.

Views: 637 | Added by: bybacko | Date: 01/01/09 | Comments (0)





Znanstvena studija pokazuje da ostaci hrane u tastaturi i loša osobna higijena, kao što je nepranje ruku nakon odlaska na WC, pogoduju razvoju miliona bakterija u tastaturi, što može ozbiljno naštetiti vašem zdravlju.

"Većina ljudi ne razmišlja o prljavštini koja nastaje u njihovim računarima, ali ako ne očistite kompjuter, možete jednako tako jesti svoj ručak sa zahodske daske", rekla je Sarah Kindner, urednica časopisa Which?, koja je pokrenula istraživanje.

Mikrobiolog James Francis pregledao je 33 tastature, zahodsku dasku i ručku WC-a u jednom uredu u Londonu i došao do zapanjujućih rezultata.

Četiri tastature bile su opasne za zdravlje, a jedna je bila pet puta prljavija od WC-a. Imala je 150 puta višu razinu bakterija od normalne. Francis je rekao: "Ova tastatura dovodi njenog korisnika u ozbiljnu opasnost. O ... Read more »
Views: 643 | Added by: bybacko | Date: 29/12/08 | Comments (0)





Lenovo je predstavio mobilnu radnu stanicu s dvama LCD ekranima, priličnu rijetkost u svijetu prijenosnih računala.

Otkako je preuzeo proizvodnju računala od IBM-a, Lenovo je tržišnu marku ThinkPad proširio na sve moguće vrste prijenosnih računala, dok se IBM konzervativno držao samo poslovnih prijenosnika. Istaknuti primjer širenja su super laki konkurent Appleovom Airu, model X300, i serija iznimno snažnih mobilnih radnih stanica W700. Upravo je mobilnim radnim stanicama W700 Lenovo odlučio otići u krajnost; riječ je, naime, o prijenosniku s dvama monitorima, piše tportal.hr.

Poznato je da profesionalci, pogotovo grafičari, često koriste dva monitora u radu na računalu. Sekundarni monitor služi uglavnom za držanje alata, dok je primarni radna površina. Upravo takav jedan sustav nudi Lenovo ThinkPad W700ds. Sekundarni monitor izvlači se iz bočne ... Read more »
Views: 652 | Added by: bybacko | Date: 29/12/08 | Comments (0)





Godina na izmaku donijela je gomilu novih naslova. Nemoguće ih je sve pohvatati i zapamtiti, no zato je tu mali podsjetnik na deset najboljih ovogodišnjih igara.

Prije nego krenemo po top ljestvici od posljednjeg prema prvom mjestu najboljih igara godine koja je na izmaku valja naglasiti da mnoge igre nisu uvrštene iz jednostavnog razloga: odlučili smo izbor ograničiti na samo deset igara kako bi nedoumica oko toga koju kupiti (ako to već niste učinili) bilo što manje. Daleko od toga da nismo mogli složiti i dvadeset najboljih, no čemu kad je i ovih deset sasvim dovoljno za svačije veselje. Uz svaku je igru navedeno za koju je platformu namijenjena te kratak opis osnovnih značajki.

10. Spore (PC, Mac)

Nema sumnje da će Electronic Arts iduće godine objaviti niz dodataka za ovu simulaciju, što je čini isplativ ... Read more »
Views: 640 | Added by: bybacko | Date: 28/12/08 | Comments (0)





Sve je više mladih koji će u subotu navećer radije ostati doma surfati internetom i uređivati svoj profil na facebooku nego izaći sa svojim prijateljima. Mišljenja su podvojena. Neki smatraju da je bolje ostati doma nego se cijelu noć opijati alkoholom i tražiti nevolje. Drugi smatraju da se mladi razvijaju upravo druženjem a od pojedinca ovisi kakav će mu provod biti.

Nema ništa loše u odlasku na koncert omiljenog pjevača ili grupe. Najčešće cijela mladež ispašta zbog nedoličnog ponašanja pojedinca ili skupine koja na krivi naćin privlači pažnju. Roditelji često misle da će djecu obraniti od utjecaja lošeg društva zabranjujući im izlaske i druženja s pojedinim prijateljima. Pa često rađe viđaju djecu za računalom nego sa prijateljima. Mnogi to smatraju sebičnim činom, jer su na taj naćin sretni i zadovoljni ne pitajući se što im dj ... Read more »
Views: 702 | Added by: bybacko | Date: 28/12/08 | Comments (0)





Super Talent je nedavno najavio nove minijaturne USB prijenosne memorije u Pico seriji.

Memorije će se prodavati s kapacitetima od čak 16 gigabajta, što ih, po navodima proizvođača, čini najmanjim prijenosnim memorijama tog kapaciteta. Kompatibilni su s USB 2.0 i 1.1 načinima spajanja i teže tek 6 grama, a podatke je s njih moguće čitati brzinom od 30 megabajta u sekundi. Spomenemo li još da su vodootporni lako je zaključiti da se radi o vrlo atraktivnim prijenosnim memorijama.

Prodavat će se u sedam različitih inačica. Moći će se birati između niklanih, zlatnih ili kromiranih modela koji će se kombinirati s nekoliko različitih načina „zatvaranja“. U prodaji će se naći do kraja godine po cijeni od oko 50 dolara.

Views: 599 | Added by: bybacko | Date: 28/12/08 | Comments (0)





U Sarajevu je 18. decembra je potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Microsofta. Trogodišnji Sporazum o strateškom partnerstvu potpisali su gospodin Nikola Špirić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i gospođa Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta BiH, u prisustvu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH, gospodina Charlesa Englisha.

Sporazumom se uspostavlja dugoročna saradnja u polju informacionih tehnologija koja će voditi ka daljem razvoju e - Inicijativa, saradnji u promoviranju kompjuterske pismenosti, a pomoći će i u cjelokupnim naporima za smanjenje piratstva u Bosni i Hercegovini.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, predsjedavajući Vijeća ministara, gosp. Nikola Špirić je naglasio: “Današnjim činom potpisivanja ovog Sporazuma o strateškom partnerstvu se prije svega potvrđuje dosadašnja uspješna saradn ... Read more »
Views: 655 | Added by: bybacko | Date: 27/12/08 | Comments (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Login form
News calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Search
Site friends
  • bybacko
  • google
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0