Friday, 19/04/24, 00:49:27
Welcome Guest | RSS
Site menu
Our poll
Ocijenite moj sajt
Total of answers: 438
Main » Entries archive




Lenovo IdeaCentre A600 je vrlo lijepo stolno računalo koje svojim dizajnom podsjeća na iMac, a po riječima proizvođača, to je najtanje sve-u-jednom računalo na tržištu.

Nažalost, dizajn mu je najjači adut, a mogućnosti su mu jednake nekim već postojećim računalima. Ekran od 21,5 inča je premali da zamijeni TV, bez obzira na kvalitetu slike, i ugrađeni TV tuner.

Računalo dolazi s Intel Core2 Duo procesorom, a kupac se može odlučiti na čak 4 gigabajta RAM-a, te terabajt čvrstog diska.

A600 se ponosi svojim mogućnostima spajanja s drugim uređajima, pa su tu WiFi, čitač kartica 6-u-1, te dodatni USB portovi.

Posebna zanimljivost je 4-u-1 daljinski upravljač koji možete odabrati kao opciju kod kupnje. Možete ga koristiti kao miša, kao kontroler kod igranja igara, kao daljinski upravljač za gledanje ... Read more »
Views: 676 | Added by: bybacko | Date: 11/01/09 | Comments (0)





Najbolja igra 2008. godine bila je Grand Theft Auto IV. Najviše je razočarao Bionic Commando Rearmed, remake stare platformske pucačine. Grand Theft Auto je dobro poznat naslov svim gamerima. Četvrta inkarnacija igre ovog je puta osvojila čak 27 posto glasova, nadmoćno pobijedivši ostale igre.

Na drugom mjestu je World of Warcraft: Wrath of the Lich King, expansion pack za WoW, sa 16 posto glasova, dok je treći Call of Duty: World at War s 14 posto.

Fallout 3 je osvojio 13 posto glasova, što ga stavlja na vrlo dobro četvrto mjesto, a na petom mjestu s 12 posto glasova nalazi se Assassin's Creed, koji igrače stavlja u ulogu plaćenog ubojice u 13. stoljeću.

Šesto mjesto osvojio je Far Cry 2 s devet posto glasova, što je pomalo razočaravajući rezultat za ovaj razvikani i vrlo kvalitetan naslov. Na sedmom m ... Read more »
Views: 661 | Added by: bybacko | Date: 11/01/09 | Comments (0)





Na ovogodišnjem sajmu Macworld tvrtka Apple predstavila je nove softverske pakete iLife i iWork, te novi model prijenosnika Macbook Pro sa 17-inčnim zaslonom.

Nakon najava da je riječ o posljednjem Macworldu, uobičajeno ogromna očekivanja od ovog sajma prilično su splasnula. Sukladno tome, Apple nije predstavio ništa revolucionarno, a najzanimljiviji novi proizvod je novi, 17-inčni prijenosnik Macbook Pro.

Ovaj prijenosnik predstavlja vrh Appleove ponude, a odlikuje se razlučivošću 1920x1200 piksela uz (konačno) matte zaslon, što će razveseliti sve koji ne podnose reflektivne zaslone koji se u posljednje vrijeme iz nekog bizarnog razloga ugrađuju u većinu prijenosnika.

Od priključaka tu su tri USB porta, Mini DisplayPort, te FireWire 800. Ono što se nalazi u samom prijenosniku prilično je standardno: najnoviji Intelovi C2D proc ... Read more »
Views: 608 | Added by: bybacko | Date: 09/01/09 | Comments (0)





Wikimedia Foundation, neprofitna organizacija koja stoji iza najpopularnije od svih online enciklopedija, objavila je da dostigla željeni cilj zacrtan u fiskalnoj godini 2008. - uspješno je sakupila šest milijuna dolara.

Štoviše, sakupljeno je 6,2 milijuna dolara, a kako izvještava tabor Wikipedije, najveći broj donacija uslijedio je nakon što se korisnicima ove online enciklopedije svojom molbom obratio njen osnivač Jimmy Wales.

Nakon njegove poruke na početnoj stranici Wikipedije objavljene krajem prosinca prošle godine, u samo osam dana oko 50.000 donatora uplatilo je ukupno dva milijuna dolara, što je bilo dovoljno da se postigne željeni cilj.

Sakupljeni novac Wikipedia će iskoristiti za nadogradnju poslužitelja na kojima se 'vrti' ova online enciklopedija.

Dostignutim ciljem ukupan broj donatora Wikipedija u ovoj kam ... Read more »
Views: 646 | Added by: bybacko | Date: 09/01/09 | Comments (0)





Kako su mediji prije nekoliko mjeseci počeli najavljivati, budućnost PC zaslona se sve više i više okreće 16:9 formatu, stoga i ne čudi što se na tržištu polako mogu naći LCD monitori za PC pune HD razlučivosti i HDMI povezivosti. Na našem tržištu već postoje LCD monitori 1920×1080 razlučivosti tvrtki Ilyama i Viewsonic, dok ih postoji daleko veći broj kada govorimo o 16:10 modelima razlučivosti 1920×1200 px, a koji nude za nijansu više vertikalnog prostora. Na testu danas imamo trenutno najpovoljniji fullHD LCD monitor s ugrađenim zvučnicima i HDMi priključkom, oznake VX2260wm, a koji dolazi iz američkog Viewsonic-a. Pogledajmo što za cijenu od oko 1650 kuna nudi…

Specifikacije i sadržaj pakiranja

* TFT LCD 22″ wide, antiglare premaz, 21.5″ vidljivo
* rezolucija: 1920 x 1080, FULL HD
* svjetlina: 300 cd/m2
* k ... Read more »
Views: 708 | Added by: bybacko | Date: 06/01/09 | Comments (0)





nternetski div Google sakrio je određene mogućnosti unutar svoje aplikacije za iPhone, a s obzirom na to da ih nitko od korisnika nije uspio sam pronaći, odlučio je o njima javnost izvijestiti na svom službenom blogu.

Tijekom studenog prošle godine Google je predstavio svoju aplikaciju Google Mobile App with Voice Search, namijenjenu mobitelu iPhone, koja je korisnicima omogućavala glasovno pretraživanje sadržaja na uređaju na kojem je instalirana. Ono što Google tada nije razotkrio je činjenica da opcije spomenute aplikacije sadrže određene skrivene mogućnosti, piše tportal.hr.

Skrivene mogućnosti nalaze se u odrednici Settings, no sasvim očekivano, na prvi pogled nisu vidljive. Uz podosta kretanja prstom po ekranu prema gore, ispod opcije About otkriva se nova mogućnost nazvana Bells and Whistles. Nakon pristupa ovoj opciji, korisniku je omogućeno ... Read more »
Views: 639 | Added by: bybacko | Date: 06/01/09 | Comments (0)





Gaming u 2009.
Nova godina je počela i taman je vrijeme da pogledamo što nas čeka slijedećih dana, tjedana i mjeseci u gamerskoj 2009. godini. Naglasak smo stavili na naslove koji unose najviše sigurnosti kvalitetu konačnog proizvoda i one kojima je potvrđen izlazak za ovu godinu, stoga u cilju da vam pokažemo što vas čeka odlučili smo napraviti što konkretniji pregled određenih igara.
Nakon što smo se podsjetilo koliko je bila dobra i zabavna 2008. godina, vrijeme je da se okrenemo budućnosti i bacimo mali pogled na ono što nas čeka u 2009. Okupila su se tri znana majstora s LNL-a MarkaN, GOL3M i pImPeK da vam pokažu što ih je ponajviše zainteresiralo od najavljenih naslova te da sami time uvidite što bi VAS moglo uskoro zainteresirati. Dakle nismo išli na bjesomučna nabrajanja već više nešto kao "Editor´s Choice" a to glasi ovako:

Aliens - Coloni ... Read more »
Views: 847 | Added by: bybacko | Date: 05/01/09 | Comments (0)





Izašla je beta drivera za GeForce čipove pod oznakom ForceWare 185.20, zasad još nedostupna sa službenih stranica. Driveri su dostupni za Windowse XP i Vistu (i Windowse 7), a donose nekoliko novina poput nešto boljih performansi, nove verzije Folding@homea te novog PhysX enginea 8.11.18.

U Nvidia Control Panelu sada postoji opcija Ambient Occlusiona s mogućim postavkama low, medium, high i isključeno. Ova metoda sjenčanja doprinosi realnosti scena mekanim sjenama i raspršenim osvjetljenjem, ali svojim uključivanjem smanjuje performanse. Više informacija i linkove za preuzimanje potražite na ovim stranicama.

Views: 710 | Added by: bybacko | Date: 05/01/09 | Comments (0)





Ne znate što kupiti? U moru jeftinih kineskih "kung-fu" playera svaki DVD player vam se čini jednakim. Ako je DVD player sa HDMI izlazom, mislite da je slika u startu bolja od onog DVD playera koji nema HDMI izlaz? U praksi baš i nije tako. Evo što kažu na HDtehnika.com.

U teoriji bi tako trebalo biti jer s aspekta slike DVD playeri koji imaju HDMI izlaz mogu na TV isporučiti digitalni nekompresirani signal koji je bolji od analognog. Ali mi svi smo svjedoci loših čipseta, video procesora, loše mehanike ili upitne kvalitete elektronike. I onda nam se dogodi da kod testiranja nailazimo na loše de-interlacije kod samih DVD playera, a uvjerili smo se kako je 90% televizora "glupo" i ne prepoznaje krivo postavljen "flag" pa sluša iskljucivo DVD player sto mu govori. A ako je i DVD player još gluplji onda je rezultat ... Read more »
Views: 716 | Added by: bybacko | Date: 04/01/09 | Comments (0)





Developer Pandemic Studios je izbacio službene sistemske zahtjeve za nadolazeću akcijsku igru, Lord of the Rings: Conquest.

Riječ je o akcijskoj igri inspiriranoj Tolkienovim knjigama koja će se orijentirati na razne bitke širom Međuzemlja. Igrači će napokon imati mogućnost izbora između strane dobra i Sauronove zle vojske.

Datum izlaska je 16. siječanj ove godine za PC, X360 i PS3.

Minimalni sistemski zahtjevi:

FOR WINDOWS XP SP2 or Windows Vista
2.4 GHz Core Duo processor or equivalent <br>
1 GB RAM
<br>
A 256 MB Video Card, with support for Pixel Shader 3.0 - nvidia 7800 or equivalent <br>
The latest version of DirectX 9.0c < ... Read more »
Views: 672 | Added by: bybacko | Date: 04/01/09 | Comments (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Login form
News calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Search
Site friends
  • bybacko
  • google
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0