Tuesday, 23/04/24, 12:59:50
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Informatika » Software » Korisne kratice u Firefox
Korisne kratice u Firefox
bybackoDate: Sunday, 27/07/08, 00:22:47 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 32
Reputation: 9
Status: Offline

Jedna od najboljih mogućnosti pretraživača interneta Firefoxa je istovremeno prikazivanje više strana na zasebnim karticama, a one se mogu otvarati pritiskanjem odgovarajućeg jezička.

Nova hiperveza

Umjesto da tražite opciju u meniju da biste otvorili novu karticu, pritisnite Ctrl-T i otvorićete praznu stranu na novoj kartici, s kursorom u adresnom polju. Da biste otvorili neku hipervezu na novoj kartici, desnim tasterom miša pritisnite hipervezu i izaberite Open Link in New Tab ili je označite i pritisnite točkić miša.

Da bi se hiperveze, koje se obično otvaraju u novom prozoru čitača, otvarale na novoj kartici, izaberite Tools-Options-Tabs, zatim a new tab i pritisnite OK.

Osnovne opcije

Da biste unijeli termin za pretraživanje u polje Search Bar, pritisnite Ctrl-K. Kada hoćete da mijenjate dostupne usluge za pretraživanje, pritiskajte Ctrl-strelica dolje ili Ctrl-strelica gore. Da biste pronašli određeni tekst na otvorenoj strani, pritisnite Ctrl-F što otvara paletu Find, ili samo kosu crtu (/) da biste otvorili paletu Quick Find.

Za razliku od palete Find, koja nudi nekoliko osnovnih opcija za pretraživanje, Qick Find ima samo polje u koje se unosi termin za pretraživanje.

Omiljene stranice

Kad želite web-lokaciju koju pregledate uvrstiti u spisak omiljenih, izaberite Bookmarks-Bookmark This Page ili pritisnite Ctrl-D. U dijalogu Add Bookmarks pritisnite strelicu u meniju Create in da biste prikazali spisak direktorija u koje ste nedavno dodavali izabrane lokacije.

 
Forum » Informatika » Software » Korisne kratice u Firefox
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: